ЗДРАСТУЙ, ШКОЛО!

Першого вересня усі навчальні заклади привітно відкрили двері для своїх вихованців, а також першокласників та їхніх батьків, запросили на свято першого дзвоника. День знань сповіщає  про початок нового навчального року, що викликає у школярів одночасно і сум, і радість. Їм не хочеться прощатися з безтурботним та веселим життям і знову дисципліновано повертатися до шкільних парт, але все-таки вони радо зустрічають своїх улюблених педагогів та однокласників, щоб розповісти про літні цікаві пригоди та підкоряти вершини нових знань. Так сталося і цьогоріч – немов пташенята, злетілися учні на подвір’я Новосільської дев’ятирічки.
Традиційно і урочисто відбулося святкування Дня знань в нашій школі. Після виконання українського та угорського гімнів школярів, первачків, їхніх батьків та всіх присутніх привітала директор школи Марія Комаромі, яка побажала найменшим школярикам наснаги, звершень у навчанні і попросила, щоб всі вони радо занурювалися у величезний світ знань. До слова, Марія Михайлівна розповіла, що на даний момент у школі навчається 226 діточок. В український клас поступило 15 дітей, а в угорський – 11. Також повідомила про обсяг робіт за літні канікули. Відрадно, що в школі встановлено два котли на твердому паливі, зроблено повну заміну системного євроопалення,  в усіх приміщеннях проведено косметичний ремонт. Тож нашим діточкам зостанеться лише приділяти максимум уваги на подальше навчання.
З привітальним словом звернулися до учнів та присутніх Новосільський сільський голова Василь Пінтє, голова осередку «КМКС» Ференц Болдог, а також представник райдержадміністрації Надія Деяк, перша вчителька українського 1-го класу Олена Мізун. Всі вони побажали учням успіхів у навчанні, а батьків закликали до співпраці, щоб їхні діти змогли отримати якнайкращу освіту. Ференц Болдог звернув увагу батьків та педагогів на дотримання правил дорожнього руху, щоб нинішній навчальний рік пройшов без усіляких бід та аварій.
Наостанок первачків порадували невеличким подарунком – набором шкільного приладдя від депутата Верховної Ради України Івана Балоги.
…І дзвінко пролунав перший дзвоник, який покликав своїх улюбленців до шкільних парт. Хай вам щастить, дорогі наші!
Ріта МЕЗЕЙ