icon clock04.06.2015
icon eye50
Спорт

ШАХОВИЙ ТУРНІР ПАМ’ЯТІ ТИГРАНА ПЕТРОСЯНА

Меморіальний шаховий турнір видатного вірменського гросмейстера, дев’ятого чемпіона світу займає особливе місце у спортивному календарі Закарпатської області. Ці змагання є найпрестижнішими і наймасовішими на теренах нашого краю. Завдяки товариству вірменської культури Закарпаття «Арарат» з 2004 року цей турнір набув статусу традиційного і проводиться в Ужгороді щороку.
Минулої суботи в місті над Ужем в СЦД «Ювентус» з’їхалось багато дітей з нашого краю віком до 14 років. Серед запрошених були також юні шахісти з Виноградова. Змагання проводилися за швейцарською системою в 7 турів. Кожному учаснику на партію давалося по 15 хвилин. Перемогу в турнірі святкував срібний призер чемпіонату України до 12 років  Ярослав Щербак з Сваляви. Є здобутки і в наших шахістів. Карина Маді (ЗОШ №4) та Лаура Гресь (ЗОШ №8) відповідно посіли  друге та третє місце серед дівчат. Відмітили судді і Андрія Маркулинця (ЗОШ №4) у віковій категорії до 8 років, у якій він виборов друге місце. Переможець та призери нагороджені грамотами та медалями, а головний спонсор змагань Андранік Нікогосян вручив їм призи.
Організація 11-го петросянівського меморіалу, як і в усі попередні роки, була бездоганною. Це засвідчили тренери та батьки юних шахістів, які щиро подякували тим, хто створив для дітлахів  у «Ювентусі» справжнє шахове свято. А щоб ця подія не оминула виноградівських шахістів, цьому посприяли управління освіти, молоді та спорту і керівник шахово-шашкового клубу «Севлюш» Євгеній Ярина.
Вл. інф.