icon clock05.03.2015
icon eye23
Спорт

РЕЗУЛЬТАТИВНИЙ ВИСТУП ВИНОГРАДІВСЬКИХ БОРЦІВ

27 лютого – 1 березня у Виноградові в спортзалі восьмої міської школи відбувся чемпіонат України з греко-римської боротьби (Західна зона) серед юнаків 2000-2001рр. н. та відкритої першості Закарпатської області, який проводився під загальним керівництвом департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОДА та управління освіти, молоді та спорту Виноградівської РДА. У змаганнях взяли участь близько 130 учасників (15 команд), які представляли 6 областей, зокрема, Вінницьку, Тернопільську, Рівненську, Івано-Франківську, Львівську та Закарпатську. До складу збірної нашої області входили команди Мукачева, Тячева, Виноградова, Берегова та Ужгорода. Виноградівську збірну представляли 18 вихованців ДЮСШ управління освіти, яких готували тренери Михайло Кормош, Крістіан Шіпош, Едуард Боршош, Денис Мірошниченко, Іван Боршош.
На урочисте відкриття змагань завітали начальник управління освіти, молоді та спорту РДА Василь Белень, начальник відділу молоді та спорту РДА Терезія Тодавчич, перший заступник міського голови Виноградова Василь Ціцей, які побажали учасникам успіхів та гідного виступу у фінальній частині чемпіонату України.
Згідно програми змагань сутички розпочалися в суботу о 10 годині у вагових категоріях від 29 до 53кг, а після обіду – у вагових категоріях від 59 до 100 кг. В неділю спортсмени спочатку виборювали бронзові медалі у всіх вагових категоріях, а потім фінали за І-ІІ місце. Отже, за підсумками змагань збірна команда Закарпатської області виборола 6 золотих, 3 срібних та 7 бронзових медалей. Це дозволило отримати перше загальнокомандне місце, друге у команди Вінниці, а третє в Івано-Франківської області. Виноградівські борці також порадували хорошими результатами, виборовши 7 нагород у своїх вагових категоріях, а саме: 1 місце здобули Іван Боршош (47 кг), Ілля Шестак (73 кг) та Ілля Довжан (100 кг). Срібними призерами стали Іван Візічканич (59 кг), Петро Міговка (66 кг), Олександр Горлан (73 кг), а третє виборов Віталій Кус (59 кг). Також 9 вихованців потрапили в десятку кращих.
Переможці та призери нагороджені дипломами, медалями, командними кубками, які вручили Василь Белень, віце-президент федерації греко-римської боротьби Закарпатської області І. І. Кукушкін, депутат міської ради Віталій Любка, військовослужбовець 128 бригади, воїн АТО та батько одного з переможців Р. Г. Шестак. Кубки за особисті місця спортсмени отримали від ГО «Самопоміч» та підприємства ТОВ «Ортекс-ЛТД». Цінні подарунки від обласного відділення НОК України вручив головний суддя, голова Виноградівського районного представництва НОК України Іван Боршош.
Чемпіонат пройшов на високому рівні завдяки роботі організаторів і тренерів та підтримці батьків, вболівальників та спонсорів, які долучилися до організації цього чудового спортивного дійства: ініціативна група ГО «Самопоміч», підприємство ТОВ «Ортекс-ЛТД», санаторій «Теплиця», готель «Виноградів», депутати міської ради, яким щира вдячність, а також дирекції міської ЗОШ №8 за надання спортивного залу.


Вл. інф.