У “Закарпаттяобленерго” розповіли, куди треба звернутися, щоб поставили двозонний лічильник

Щоб перейти на зонний облік електроенергії, насамперед потрібно перевірити можливість програмування лічильника, який у вас уже встановлений. Для цього необхідно з’ясувати чи прилад обліку, яким Ви користуєтесь, можна запрограмувати на диференційований облік електроенергії.
Якщо такої можливості немає, слід замінити лічильник.

1. Перевірити можливість програмування встановленого раніше у Вас лічильника. Для цього необхідно з’ясувати чи прилад обліку, яким Ви користуєтесь, можна запрограмувати на диференційований облік електроенергії. Це можна зробити наступним чином:

  • зателефонувати на цілодобову безкоштовну телефонну лінію за номером 0-800-50-16-20 або з 8.00 по 17.00 за номером (0312) 63-01-06;
  • звернутися до структурного підрозділу ПрАТ “Закарпаттяобленерго” за місцем проживання.

2. У разі можливості програмування раніше встановленого у Вас приладу обліку, і за умови, що прилад обліку ВПЕРШЕ буде програмуватися – звернутися до ПрАТ “Закарпаттяобленерго” або до структурного підрозділу за місцем проживання і БЕЗКОШТОВНО замовити послугу “Програмування (параметризація) ПО” (обов’язково вказати, на який зонний облік відбудеться перехід (двозонний/тризонний)) та оплатити вартість виконання робіт (опломбування/повторне опломбування, зняття приладу обліку для проведення параметризації тощо).

Якщо встановлений у Вас лічильник раніше вже був запрограмований на тризонний облік споживання електроенергії, а на сьогоднішній день Ви хочете перейти на двозонний (або навпаки з двозонного на тризонний), то для цього необхідно звернутися до структурного підрозділу ПрАТ “Закарпаттяобленерго” за місцем проживання та замовити послугу “Програмування (повторна параметризація) ПО” та оплатити вартість виконання робіт (параметризація приладу обліку, опломбування/повторне опломбування, зняття приладу обліку для проведення параметризації тощо). З вартістю послуг комерційного обліку можна ознайомитись тут — https://zakarpat.energy/services/ .

3. Якщо, встановлений у Вас, прилад обліку запрограмувати не можна, Вам необхідно:

  • Звернутися до ПрАТ “Закарпаттяобленерго” або до структурного підрозділу за місцем проживання для подання заяви на придбання диференційованого приладу обліку, оплатити вартість лічильника та вартість комплексу робіт по заміні приладу обліку.