У Берегові Mathias Corvinus Collegium – Kárpátalja провели сімейне свято для дітей та їх батьків

Багато хто знає, що в місті Берегово функціонує  навчальний центр Mathias Corvinus Collegium – Kárpátalja (МСС, Матіас Корвінус Коллегіум). Їх основна сфера діяльності це в першу чергу проведення курсів (у вихідні дні) для обдарованих дітей.

– У нас наразі є три програми для дітей віком від 12 до 18 років: програма молодих талантів (Fiatal Tehetség Program); клуб молодих талантів (Fiatal Tehetségek Klubja) та програма для учнів старших класів (Középiskolás Program). Кожного року проводиться набір учнів (діти або батьки подають заявку, потім приходять на співбесіду/іспит/тест), після чого вони абсолютно безкоштовно приймають участь на наших заняттях та курсах. Теми дуже різні. Здебільшого це додаткова інформація до предметів, які вони вивчають у школі з фокусом на практичні завдання. Більшість викладачів приїжджають з Угорщини. Наш заклад не відноситься до інституту, але ми з радістю співпрацюємо з колегами та керівниками Закарпатського угорського інституту, – зазначають у МСС.

Минулої неділі тут провели черговий цікавий захід «MCC Family Day». Організатори завжди відкриті для всіх бажаючих, участь завжди безкоштовна. Тож і цього разу всі охочі могли зареєструватися, і просто прийти до стадіону.

– У цей важкий період для нас дуже важливо, щоб всі сімʼї, які залишилися тут на Закарпатті, мали змогу періодично зустрітися з друзями, знайомими, і щоб діти теж мали змогу трошки розважитися. Тому вже втретє ми організували саме цей захід, з різними програмами/розвагами для дітей та їх батьків, котрі, до прикладу, мали змогу послухати цікаву та повчальну лекцію «Стратегії подолання у кризових ситуаціях», – кажуть організатори.

Свято вдалося веселим та змістовним. Для дітей були різні атракції: лазертаг, стрільба з лука, бульбашковий футбол, ляльковий театр, карусель, повітряний замок, кінотеатр у саду, гігантський дартс, ляльковий театр тощо. Також діткам розмальовували обличчя. А за участь у вікторині з QR-кодами хлопці та дівчата отримали подарунки, такі як сонцезахисні окуляри, ручки, наліпки, шкарпетки, повітряні кульки. Наприкінці організатори голосили переможців у змагальних в різних категоріях, але духу суперництва тут не було, бо перемогла дружба і єдність. На завершення свята – спільна смачна вечеря.

Вл. інф.