icon clock21.08.2024
icon eye89
Кримінал Фото

Поліція викрила схему розкрадання понад 5 мільйонів гривень бюджетних коштів під час ремонту доріг неподалік Виноградів та Міжгір’я

У ході слідства поліцейські встановили, що 39-річний організатор злочину, маючи суттєвий вплив на керівників фірми, що спеціалізується на будівництві та ремонті дорожнього покриття, у змові з 45-річним директором даного підприємства, розробили злочинний план для незаконного привласнення бюджетних коштів.
Так, вигравши тендер на проведення капітального ремонту двох доріг у Закарпатській області, фігуранти незаконно вносили у офіційні документи неправдиву інформацію щодо якості матеріалів та обсягу виконаних робіт. Йдеться про ділянки автошляхів неподалік міста Виноградів та селища Міжгір’я.
Таким чином фігуранти незаконно заволоділи коштами з державного та місцевого бюджетів на понад 5 мільйонів гривень.
Слідчі Головного управління Національної поліції в Закарпатській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань та Служби безпеки України ініціювали і провели низку експертиз, зібрали усю необхідну доказову базу та повідомили обом зловмисникам про підозру за ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України, тобто привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, якщо вони вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою, та службове підроблення.
За скоєне зловмисникам загрожує до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.