Майже кожен господар має свій рецепт приготування копченої продукції. Цей своєрідний ритуал, як правило, починається з настанням холодної пори року. Але у клопотах люди нехтують правилами пожежної безпеки й залишають вогнище в коптилках без нагляду. А, як свідчить статистика, залишений без нагляду процес копчення навіть на кілька хвилин, призводить до виникнення пожежі. Найбільша кількість пожеж трапляються від необережного поводження з вогнем під час копчення м’яса в домашніх умовах, де люди досить часто нехтують правилами пожежної безпеки та залишають вогнище без нагляду або влаштовують коптильні на горищах та впритул до будівель і споруд.
Тож, шановні громадяни, щоб ваш стіл на свята не спорожнів на копчену продукцію, дотримуйтесь правил пожежної безпеки!
Берегівське районне управління ДСНС України у Закарпатській області