Іван Пилипець зняв кліп до пісні, авторкою слів якої є Юлія Драгун

Днями Заслужений артист України, відомий співак, волонтер та громадський діяч Іван Пилипець  презентував свій новий кліп «Гуцулянка». Пісня – на слова поетеси, письменниці, членкині Спілки письменників України Юлілії Драгун «Зелена полонина». Тут, як у всій свої творчості, Юлія Юріївна оспівує красу природи рідної землі та одвічні сімейні цінності, любов та повагу чоловіка до дружини-красуні, турботу жінки про працьовитого чоловіка.

Культ добропорядної багатодітної сім’ї простежується впродовж багатьох століть українського народу. Тож сам кліп вийшов напрочуд автентичним та колоритним. Його актори, одягнені у старовинний стрій, наче нагадують нам про наше коріння, силу роду. Краса полонин зачаровує, а от єдність з нею символізує міць духу і здоров’я тіла.

Кліп вийшов за фінансової канадського підтримки Благодійному фонду «DRAGUN’S SPORTS and CULTURE FOUNDATION» (Володимир Драгун).

– «Пишатися, зберігати, і популяризувати традиції рідного краю, заради майбутніх поколінь», так скаже кожен свідомий патріот рідної землі. Адже краса Карпат, майстерність слова і мелодія дзвінких струмочків дає наснагу для кращого життя! Жити, щоб творити, творити щоб для дітей спадок залишити, – каже Іван Пилипець. –  Подяка родині Драгун і світлої памʼяті поетеси Юлії Драгун за безцінний внесок у розвиток культури України та Закарпаття.

У кліпі показали уривок з життя типової гуцульської сім’ї. Гуцул, котрий важко трудиться: сам косить траву, пасе овець, аби його сім’я жила багато, в достатку, умивається життєдайною джерельною водою, носить у кишені солодке ябличко для коханої Олени. Дружина готує їжу і приносить чоловікові на сінокіс попити холодної води.

Роль головного героя – гуцула напрочуд артистично виконав художник, музикант, неймовірно креативний та творчий Василь Полажинець, а його коханою стала чарівна відома українська дизайнерка Роксолана Новак. Ще однією головною героїнею стала молода красуня Маріанна Герц. Також у кліпі знялися учні школи мистецтв смт. Тересва та с. Бедевля (директора Василь Гудак та Олеся Шелевер), танцювальий колектив «ОКСАМИТ» Тересвянської школи мистецтв (керівник Оксана Герман).

Режисером кліпу є Володимир Шурубура, художницею стилю автентичного гуцульського строю, макіяжу та зачісок – Вікторія Паш-Несіймука.

Відрадно, що у нас на Закарпатті вміють робити такий якісний медіа-культурний продукт. Обов’язково перегляньте і прослухайте, адже ви гарантовано отримаєте заряд позитиву та драйву від запальної, танцювальної мелодії, естетичне задоволення від пісні зі змістовними словами та від перегляду колоритного відеокліпу.

Наталія Кобаль