Екскурсія у Графський двір

Про екскурсію учнів 3 класу Берегівського ліцею ім. Ф. Потушняка на територію Волонтерського центру «Кожен може допомогти» ( Графський двір) написав Володимир Федишин. Та насправді тут частенько велелюдно і гамірно.

– Все як завжди. Головний орнітолог БГЦ Леонід Покритюк ознайомив дітей зі стислою історією Графського двору. Потім хлопці та дівчата спустилися у наше арт-бомбосховище, де пан Леонід у приміщенні кінозалу продемонстрував школярам учбові стенди про птахів та радо відповів на їхні чисельні запитання. Зокрема, він розвіяв міф про буцімто кровожерливість кажанів та розказав дещо з життя славетного вампіра всіх часів та народів графа Дракули.

Такі екскурсії для школярів є напрочуд цікавими, захопливими та повчальними. Педагоги берегова часто організовують діток для відвідин Графського двору. Зазначимо, що його з руїн відродили саме засновники благодійного центру «Кожен може допомогти». Їх мета не тільки зберегти унікальну пам’ятку архітектури. Вони відроджують історичну славу будівлі і роблять її унікальною рекреаційною родзинкою Берегова.

За словами пана Володимира, тут облаштували дитячі та спортивні майданчики, навчальну аудиторію, кінозал та ще багато чого цікавого… Окрім екскурсій для дітей тут також організовують цікаві квести, ігри, розваги з піснями і танцями…