Зігріймо серце добротою

Саме під такою назвою 1 жовтня у центральній публічній бібліотеці Виноградова з нагоди Міжнародного дня людей поважного віку. У переповненій читальній залі зібралися інтелігенція Виноградівської громади, які впродовж багатьох років невтомно трудилися для розвитку району і наразі продовжують творити історію, тримаючи руки на пульсі часу.

У теплій, дружній атмосфері пройшла урочиста частина. Найперше хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих героїв та героїнь.

Аматорський народний хор ветеранів праці міського будинку культури (керівник – директор Виноградівської дитячої школи мистецтв ім. Бели Бартока, заслужений працівник культури України, член Національної Ліги українських композиторів, досвідчений педагог, музикант, диригент, аранжувальник-інструменталіст  Віктор Марушка) бездоганно виконали кілька народних та патріотичних пісень.

Заступник голови міської ради Василь Тесличко привітав присутніх людей поважного віку з їх святом та празником Покрову Пресвятої Богородиці, а також днем захисників та захисниць України, адже значна частина їх міцно тримають тилову оборону у волонтерстві. Василь Юрійович подякував їм за мудрість і життєвий досвід. Також він подякував за внесок у розвиток громади і вручив подяки Виноградівської міської ради голові первинної ветеранської організації села Великі Ком’яти Марії Копчі, учасниці народного хорового колективу ветеранів праці, виховательці Виноградівського ЗДО№9 Ользі Борничко, старості народного хорового колективу ветеранів праці Олександру Копчі.

З вітальними словами виступили в.о. директора КЗ «Виноградівська публічна бібліотека», голова відокремленого підрозділу Всеукраїнського жіночого товариства імені Олени Теліги Мар’яна Марушка та голови ГО «Небайдужий Виноградів» Анжеліки Федяй-Богля. Наприкінці зустрічі всі присутні люди поважного віку отримали подарунки від «Небайдужого Виноградова». Засновниця та керівниця групи «Кікімори-Виноградів» Мальвіна Савинець щиро подякувала всім помічницям та помічникам, котрі абсолютно безкорисно плетуть сітки та нашоломники для військових, шиють труси, в’яжуть шкарпетки та янголики-обереги, сідушки тощо…

Завжди, у будь-якій діяльності, сплав досвіду та молодості дає позитивний результат. Тож низький уклін мудрим, сивочолим нашим батькам, дідусям, бабусям і наставникам та наставницям! Довгого всім вік і доброго здоров’я під мирним небом України!

Наталія КОБАЛЬ