У Виноградові відкрили Діагностично-корекційний центр розвитку дітей імені Юлії Драгун «Розквіт»

Неординарна подія відбулася сонячного суботнього дня у Виноградові. Відомий підприємець та благодійник краю Володимир Драгун у затишній новобудові заснував Діагностично-корекційний центр розвитку дітей імені Юлії Драгун «Розквіт». Зручною є і локація – вулиця Студентська, 57.

З турботою про здоров’я і розвиток дітей

Не спроста Володимир Михайлович назвав центр іменем своєї улюбленої мами, адже вона була неймовірною людиною і завжди прагнула допомагати діткам. Про життєвий і творчий шлях Юлії Драгун розповіла координаторка урочистої частини і працівниця центру Валерія Величко.

Юлія Драгун – членкиня Національної спілки письменників України, Української асоціації письменників, творчого об’єднання «Митці Тячівщини», Всеукраїнського об’єднання «Письменники Бойківщини», член редакційної ради Всеукраїнського дитячого журналу «Дзвіночок».

Юлія Драгун є автором 23 художніх книг, серед яких поетичні, прозові збірки, книги для дітей. Нагороджена медалями: «За працю і звитягу» (Указом Президента України (2015), «За розвиток Закарпаття» Закарпатської облради та обласної державної адміністрації (2019), «Знамення Пресвятої Богородиці» І ступеня (2016), «За вірність заповітам кобзаря» (2020), «За служіння мистецтву» (2020). Почесною відзнакою: нагрудним знаком «За розвиток Тячівщини» (2015), Почесною грамотою Українського фонду культури ім. Бориса Олійника (2020).

Письменниця є своєрідним рекордсменом за кількістю проведених зустрічей з читачами та презентацій не тільки на теренах нашої Батьківщини, а й в таких країнах, як Чехія, Словаччина, Угорщина та Румунія. Про Юлію Драгун знято теленовелу «Калинові барви осінніх слів» і теленарис «Мистецтво жити» (Телеканал «Тиса-1») та документальний фільм «Закарпатський феномен – Юлія Драгун».

Для неї на першому місці були сімейні цінності: 50 щасливих років у парі прожила з коханим чоловіком Михайло Івановичем, разом виховали чудових синів Михайла і Володимира. Самою важливою рисою Юлії Юріївни була безмежна любов до дітей та невгамовне бажання їм допомогти та підтримати. Саме тому син Володимир вирішив продовжити справу мами і відкрив центр, у якому дітки матимуть змогу отримати кваліфіковану допомогу.

Як зізнався нам Володимир Михайлович вже після урочистої частини: «Найбільшою нагородою для мене бачити щасливих дітей. Буду радий, якщо наш центр європейського взірця стане першим у області, та не останнім. Хочу, аби з нас брали приклад і відкрили подібні заклади і в інших районах Закарпаття. Бо це – потрібно і важливо. Адже діти – наше майбутнє. А здорові, розвинені розумово та фізично діти – щасливе і процвітаюче майбутнє».

Тут когорта фахівців надаватимуть цілий ряд послуг для загального розвитку хлопчиків та дівчат щодня з понеділка по суботу з 9 до 19-ої години. Діагностика розвитку дитини; корекційні заняття логопеда, дифектолога; логопедичний масаж; заняття з фізичної реабілітації; АВА-терапія (поведінкова терапія); консультація психолога; денний догляд; загальнорозвивальні заняття (від 2 до 7 років); підготовка дітей до школи; підготовки домашніх завдань до школи; заняття з англійської мови; мистецька студія «Каляка-маляка»; організація дитячих свят; консультування лікарів; конференції, семінари, тренінги, супервізія для батьків, студентів та педагогів.

Директоркою центру є Таміла Коломоєц. Агнета Гриценко – консультантка діагностично-корекційного центру «Розквіт», практична психологиня, нейропсихологиня, фахівчиня з психологічного супроводу дітей з аутизмом. Вчителькою-логопединею, корекційною педагогинею тут працює Вікторія Ворох, терапевткою сенсорної адаптації – Валерія Величко, а вчителькою-логопединою – Ірина Зрожаєва. Вчителька початкових класів, інформатики та музики Тетяна Ільченко понад 20 років виховує здобувачів початкової освіти за програмами НУШ та РОСТОК.

Є у цьому жіночому колективі і один мужчина – ертотерапевт, фізичний терапевт, реабілітолог, мануальний терапевт, масажист Юрій Алексик.

Лунали вітання гостей і дитячий веселий сміх

Оскільки Юлія Юріївна родом з Тячівщини, то й на урочисте відкриття Діагностично-корекційного центру розвитку дітей імені Юлії Драгун «Розквіт» завітав депутат Тячівської міської ради Валентин Рішко.

– Заклад такого плану є важливим у місті Виноградів, і не тільки. Оскільки піклування про дітей одне з найважливіших наших завдань. Благодійна організація «Фонд імені Юлії Драгун» і сам Володимир Михайлович, а також всі дотичні до фонду, роблять хорошу справу. Я впевнений, що цей заклад завжди буде наповнений веселим сміхом діточок. Тут вони зможуть затишно отримати час і отримати знання та кваліфіковону допомогу, – сказав Валентин Васильович.

Від імені колективу Виноградівської міської ради та виконавчого комітету привітав з відкриттям перший заступник міського голови Адальберт Сверенко:

– Це важлива подія для нашого міста, адже такий заклад сприятиме всебічному розвитку дітей та молоді. Щиро бажаємо центру процвітання, а його працівникам натхнення і невичерпної енергія. Відкриття центру розвитку це крок вперед до напрямку створення сприятливого середовища для розвитку потенціалу кожної дитини. Бажаємо вашому закладу великої кількості задоволених клієнтів. Нехай стіни будуть наповнені радісним дитячим сміхом, а кожна дитина тут знайде багато друзів і цікаві заняття. Бажаємо, щоб ваш заклад став осередком знань, творчості та розвитку для багатьох поколінь. Нехай ваші вихованці досягнуть великих успіхів.

– Щиро вітаю з відкриттям усіх дітей, котрі зможуть отримати у нашому центрі доступ до якісної освіти. Ми створимо усі умови для того, щоб вони розвинули свій творчий потенціал і стали в майбутньому великими особистостями нашої незалежної, могутньої держави – України. Наш центр створений з любов’ю та турботою до дітей. Ми продовжуємо той шлях, який почала шановна Юлія Драгун. Запевняємо, що усі свої знання ми будемо давати дітям, щоб у них було щасливе майбутнє. Кожна дитина унікальна здібностями та потенціалом. Наші програми будуть направлені на те, щоб допомогти дитині розкрити свій потенціал і успішно адаптуватися, інтегруватися у нове суспільство,– сказала директорка Діагностично-корекційного центру розвитку дітей імені Юлії Драгун «Розквіт», доцентка кафедри дошкільної і спеціальної освіти Криворізького державного педагогічного університету, кандидатка соціологічних наук, членкиня Всеукраїнської асоціації корекційних педагогів, поведінкова терапевтка Таміла Коломоєць.

З вітальним словом виступив засновник та головний лікар «Бобо-клінік», батько 4 діток Олександр Заборовський.

При вході у заклад всі бажаючі мали змогу придбати лотерейний квиток. А от на завершення урочистої частини чоловік Юлії Драгун Михайло Іванович та син Володимир Михайлович витягли 3 щасливих квитки. Їх власники отримали 10, 15 та 20% знижки на абонементи центру.

А на подвір’ї було весело і гамірно. Всіх пригощали смаколиками, цукерками та соком «Драгуна». А хлопчиків та дівчаток розважали казкові персонажі Лукаш та Мавка: вони ловили мильні бульбашки, співали та танцювали. Також Лукаш та Мавка розфарбували дітям обличчя і ручки, а ті залюбки фотографувалися біля встановленої патріотичної фотозони. Одним словом – свято вдалося на славу. Такий веселий старт просто приречений на успіх!  

Наталія Кобаль