У Берегові скоро відкриють сучасний шелтер для матерів з дітьми

З перших днів повномасштабного вторгнення Берегівський район став прихистком для багатьох матерів з дітьми, котрі рятувалися від жахіття війни. Тут їм не тільки надавали безкоштовне житло, а й гуманітарну допомогу – продукти харчування та засоби гігієни. Проте, не завжди була змога забезпечити комфортабельне проживання.  

Наразі у Берегові на завершальному етапі будівництво сучасного, комфортабельного шелтеру. Днями, оглянути хід будівельних робіт, навідалися голова Закарпатської ОДА Віктор Микита, депутатка обласної ради Юдіта Петеї, голова Берегівської районної ради Віталій Матій та міський голова Берегова Золтан Бабяк.

– Проєкт, ініційований Першою леді Оленою Зеленською, має на меті підтримку переселенців, їхню інтеграцію та освіту для дітей. Реалізується він за участі Угорської екуменічної служби допомоги в Україні і фінансується урядом Угорщини. Загальна сума проекту орієнтовно становить 8 млн грн. Будівля шелтера розрахована на 16 осіб і складається з п’яти окремих апартаментів. Чотири з них призначені для матерів з двома дітьми, а один — для матері з трьома дітьми. Очікується, що ремонт буде завершено до кінця серпня. Висловлюю щиру вдячність усім, хто сприяв реалізації цього важливого проєкту. Зокрема, вдячний Угорській екуменічній службі допомоги за їхній внесок та фінансову підтримку, а також всім, хто працював над будівництвом і організацією цього шелтера. Наша спільна мета — забезпечити підтримку тим, хто її потребує, — зазначив голова Закарпатської ОДА Віктор Микита.