Сучасні класи безпеки з’являться у Берегові

“Клас безпеки” – це ключовий елемент всенародного проєкту в Україні, спрямований на вивчення правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту в освітніх закладах. На сьогоднішній день кількість таких класів ще недостатня, і завданням є розширення їхнього розподілу в школах для створення безпечного навчального середовища. Метою “Класів безпеки” є формування в учнів навичок надання домедичної допомоги та вивчення алгоритму дій у надзвичайних ситуаціях, що є важливим елементом освітнього процесу.
Тепер сучасні класи безпеки з’являться ще в 10 школах Закарпаття. Сертифікати на їх облаштування керівникам закладів загальної середньої освіти сьогодні вручили в ОВА, про це вони повідомили на своїй фейсбук-сторінці.
Заступник голови Закарпатської ОВА Юрій Гузинець підкреслив, що за підтримки міжнародних партнерів такі класи вже вдалося створити в багатьох навчальних осередках краю. Учні ж виявляють великий інтерес до занять з пожежної та мінної безпеки, надання домедичної допомоги.
«Важливо не просто облаштувати ці класи безпеки, а й використовувати їх на повну. Наші діти мають знати правила безпеки та алгоритм дій під час надзвичайних ситуацій. Вони також повинні мати достатньо практичних навичок, щоб у разі потреби могти надати допомогу собі та іншим», – наголосив заступник керівника краю.
Ці класи в межах співпраці ОВА та Save the Children і за фінансової підтримки Humanitarian Fund створять і у школах Берегівської громад.
Після церемонії вручення сертифікатів керівникам закладів освіти передали обладнання  та засоби, передбачені для класів безпеки. Це ноутбуки, акустичні системи, інтерактивні дошки, проєктори, протигази, вогнегасники, аптечки, шафи для підручників, настільні ігри й інше.
Загалом у школах Закарпаття вже буде 66 класів безпеки. Створення окремих таких приміщень набуває надзвичайної актуальності в умовах війни, адже гарантування безпеки учнів у школах є одним із ключових пріоритетів для держави.