Школярі рою Карпатська Січ зустрілися з військовими однойменного батальйону

Про символічну зустріч учнів та військовослужбовців, яких об’єднує не лише спільна назва, а й гаряче серце та жага до перемоги, розповіли на фейсбук-сторінці Батівської селищної ради.
Минулого тижня переможці середньої вікової групи ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської військово-патріотичної гри «СОКІЛ» ( «ДЖУРА») — школярі рою Карпатська Січ Бакошського ліцею імені Івана Франка разом зі своїм виховником зустрілися з мешканцями громади, які з перших днів повномасштабного вторгнення несуть службу у батальйоні Карпатська Січ.
Рій презентував деякі елементи конкурсу «Впоряд», продемонстрував свої навички у стройовій підготовці: вихід рою, шикування в одну лаву, розмикання і замикання рою, повороти на місці, проходження рою урочистим ходом та ін.
Особливим моментом зустрічі став вручення сертифікату кожному члену рою на отримання грошової винагороди у сумі 5000 грн.
Військово-спортивне та національно-патріотичне виховання сьогодні має особливе значення в суспільстві. У сучасних умовах, коли ставлення до обороноздатності і національної безпеки набуває нового актуального змісту, ці аспекти стають важливими складовими виховання молоді. Зростання інтересу до таких заходів свідчить про важливість підтримки національних традицій, культурних цінностей та зміцнення духовних зв’язків між поколіннями. Вони сприяють формуванню цілісної особистості, здатної діяти в інтересах своєї країни та спільноти.
Військові відзначили, що з такою молоддю на нашу країну чекає велике майбутнє.
Далі школярі представлятимуть нашу область на всеукраїнському етапі змагань.