На Закарпатті СБУ затримала функціонера релігійної організації, який допомагав чоловікам ухилятися від мобілізації

Служба безпеки викрила функціонера місцевої релігійної організації, який допомагав потенційним призовникам «ухилятися» від мобілізації з псевдорелігійних переконань.
Для реалізації оборудки, зловмисник виготовляв своїм «клієнтам» фіктивні документи про приналежність до релігійної організації. Це дозволяло призовникам уникати призову через їх начебто «релігійні переконання».
Вартість виготовлення пакету документів становила 1,5 тисячі доларів США.
У межах кримінального провадження, правоохоронці провели обшуки за місцем проживання фігуранта. Виявлено і вилучено фіктивні документи, а також гроші, отримані внаслідок протиправної діяльності.
СБУ затримала зловмисника в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу під час отримання ним грошей за чергового «ухилянта».
Вирішується питання стосовно повідомлення йому про підозру за ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період) Кримінального кодексу України.
Наразі встановлюються інші, причетні до злочину, особи.
Заходи з викриття злочину проводили оперативники та слідчі СБУ в Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.
Примітка: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.