На Закарпатті СБУ викрила ділків, які виготовляли та збували амфетамін по всій країні

Співробітники СБУ в Закарпатській області викрили групу ділків, які займалися виготовленням та збутом оптових партій амфетаміну в різні регіони України.

За наявними даними, ділки планували продавати наркотики у прифронтові регіони нашої країни.

За даними слідства, організували наркобізнес мешканці Мукачівського району.

Розподіливши між собою обов’язки, ділки виготовляли товар за власною рецептурою, напрацьовували клієнтську базу та збували «товар» оптом та вроздріб під замовлення.

Підпільний бізнес зловмисники облаштували в складському приміщенні одного з населених пунктів Мукачівського району. «Товар» пересилали однією з мереж експрес-доставок під виглядом побутових речей.

Правоохоронці задокументували факт збуту ділками 1,8 кг амфетаміну, вартість якого за ціною «чорного ринку» становить майже 1,5 млн грн.

Співробітники спецслужби провели 12 санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів та в їх транспортних засобах. Виявлено і вилучено ємності з хімічними речовинами та допоміжне знаряддя для виготовлення амфетаміну, платіжні картки тощо.

Правоохоронці затримали організатора наркобізнесу та його спільників. Їм повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів у складі організованої групи) Кримінального кодексу України.

Зловмисників взято під варту без можливості внесення застави.

Викриття та затримання зловмисників здійснювали співробітники СБУ в Закарпатській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НП України спільно з ГУ Національної поліції в Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.