Добре врядування заради ЄС: як мають змінитися службовці в центрі і на місцях

Голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай та міський голова Берегова взяли участь у дискусії: «Добре врядування заради ЄС: як мають змінитися службовці в центрі і на місцях».
Надзвичайно важлива та цікава розмова відбувалася в рамках Літньої школи доброчесності – проєкту, який впроваджує Інститут Центральноєвропейської стратегії спільно зі словацькими та нідерландською партнерами і дає можливість наблизити роботу службовців до стандартів Європейського Союзу. Про це йдеться у дописі Закарпатська обласна рада
«Україна тримає курс на європейську інтеграцію і усі ми знаємо, якою великою ціною дається нам шлях приєднання до європейської спільноти, відзначив Роман Сарай. – Однозначно, щоб бути її частиною – треба відповідати усім тим критеріям, за якими живе ЄС. І впровадження принципів доброго демократичного врядування – одне із завдань України на шляху до ЄС. Це кардинально змінить державу і саме головне – менталітет людей, які є складовою частиною громадянського суспільства. Саме громадянське суспільство формуватиме запит на новий тип управлінців. Воно ж сформує новий рівень відповідальності. Іншого шляху у нас нема.
Перемога над ворогом – сильне громадянське суспільство – сильна Україна – членство в ЄС».