До Дня Незалежності Україну у Берегові художники розгорнули виставку “Україна переможе”

Щоразу напередодні важливих державних свят на площі Кошута у Берегові відбувається щось цікаве і патріотичне. От і тепер, напередодні Дня Незалежності Україну тут розгорнули неймовірну виставку художники Берегова під назвою “Україна переможе”.

За словами організаторки і керівниці виставки (пересувної) комунального закладу «Центр культури та дозвілля Берегівської міської ради», також знаної у Берегові художниці Ольги Сакалош, основною тематикою представлених робіт були краєвиди самого міста та його околиць.

До участі Ольга Михайлівна запросила як художників-початківців, так і метрів ватману та пензля, корінних берегівчан і тих, хто знайшов тут прихисток, рятуючи життя від вибухів та канонад. Так, Єлизавета Габор  є самодіяльною художницею, котра недавно почала малювати. Вона шукає в нетрях інтернету цікаві фото-світлини і вправно переносить їх пензлем на полотно. Художниця Ярослава Катран є членкинею молодіжного крила Національної спілки художників України, керівницею гуртка Центру позашкільної освіти. Також пані Ярослава вже неодноразово брала участь у різноманітних обласних та міжнародних виставок. Вільний художник Максим Кісільов, випускник Київського національного університету будівництва та архітектури, приїхав у Берегово з Київщини під час повномасштабного вторгнення. За словами пані Ольги у нього дуже хороші акварелі. Митець, викладач мистецтва Ліцею імені Габора Бетлена та Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ Золтан Гогола цікаво пише у імпресіоністично-сучасному стилі. Найдосвідченішим у цій когорті є Анатолій Сакалош – митець, член Національної спілки народних майстрів України, учасник обласних та міжнародних виставок. Він не тільки представив свої роботи, а й на місці малював олівцем вправно виводив портрети бажаючим.

Аби містянам та гостям було цікавіше оглядати виставку, була і концертна програми. Так, дзвінкоспівом порадували Людмила Огар та Олег Кузнєцов, а також талановиті діти – учасники вокальної студії (керівник Л. Огар) Центру культури та дозвілля( директор Микола Павлюк).

Ольга Сакалош висловила вдячність всім учасникам і учасницям, а також звукооператору Олегу Кузнєцову, котрий приїхав із Донецька ще в 2014-му році. Окремі слова подяки за підтримку Ольга Михайлівна висловила директору КЗ Центр культури та мистецтва Миколі Павлюку та заступниці директора Інні Буяновській.

Під час виставки у скриньку вдалося зібрати 3324 грн. Їх передали у благодійний фонд “Пам’ятаємо. Допомагаємо”, котрий опікується Берегівським 73 батальйоном ТРО.

А вже наступного дня свято продовжили феєричною концертною програмою.