icon clock19.11.2015
icon eye34
Цікаве

ЧУДЕСА НАРОДНОЇ МЕДИЦИНИ (ПІСЛЯМОВА)

Відверто зізнаюся, я не очікував такої бурхливої реакції на попередню свою публікацію про лікувальні можливості народної медицини. Читачів «НВ» дуже зацікавив рецепт зілля, який допоміг одужати моїй землячці з Іршави і колишній сусідці п. Магдалині З. Днями я знову побував в Іршаві, зустрівся з п. Магдалиною і цього разу вже записав, як готується зцілюючий напій. Але насамперед хочу зауважити (і про це я писав у попередній статті), що рекомендував цей рецепт своїй пацієнтці лікар, тому всім, хто захоче використати цей метод лікування, раджу насамперед порадитись з сімейним лікарем або лікарем-фахівцем, що спеціалізується  на лікуванні конкретної хвороби.     
Отже, для приготування лікувального напою потрібні дрібнопорізаний чистотіл і звіробій. Одну столову ложку чистотілу заливаємо склянкою крутого кип`ятку, накриваємо і настоюємо 2 год. Також одну столову ложку звіробою заливаємо кип`ятком, накриваємо, і настоюємо 15 хв. За півгодини до їжі наливаємо 50 грам настойки чистотіла і додаємо одну столову ложку настойки звіробою. Приймати треба тричі на день протягом 10-и днів восени і навесні.    
Розмовляючи з п. Магдалиною, я звернув увагу, що її фізичний стан став значно кращий, ніж на початку літа, коли ми востаннє  зустрічались. У відповідь почув, що протягом останніх трьох років у неї прогресувала хвороба Паркінсона. Медикаментозне лікування не допомагало. Племінниця, яка багато років проживає в США і працює там лікарем, надіслала їй посилку, де серед іншого була й банка з меленою корицею. Порадила приймати корицю як лікувальний засіб.  За словами п.Магдалини, приймає вона по половині чайної ложки кориці двічі на день, через годину після їжі, щоразу запиваючи компотом. Не рекомендує запивати водою  – гірше розчиняється в  шлунку. Також не рекомендує купувати корицю у нас, краще за кордоном, там якість вища. Від себе можу засвідчити, що лікувальний ефект від цього методу вражає!   
А тепер хочеться висловити ще одну думку. Серед читачів газети є немало таких, хто користується рецептами народної медицини і також переконався у їх чудових лікувальних властивостях. Пропоную їм також поділитися своїми надбаннями на сторінках нашої районки, можливо невдовзі появиться і спеціальна рубрика для цих заміток. Я, наприклад, можу дати корисний рецепт для хворих на гастрит і виразку шлунка. Ним користується дехто з моїх родичів, бачу, що реально допомагає.   
Отже. Для приготування лікувальної суміші потрібно: насіння льону – 1 ст. ложка, яєчних жовтків – 10, масло – 0,5 кг., мед – 0,5 кг. вода –1 літер. Масло, мед, яйця повинні бути натуральними (домашніми). Насіння льону мелемо у кавомолці. У кастрюлю наливаємо 0,5 л. холодної води і засипаємо льон, розмішуючи, щоб не було згустків. У другій, кастрюлі доводимо до кипіння  також 0,5л. води. Коли вода закипить, заливаємо в неї вміст першої кастрюлі з льоном, і варимо, помішуючи, 10 хв. Знімаємо кастрюлю з вогню, нехай охолоне. Масло розмішуємо з жовтками і готову суміш перекладаємо в кастрюлю з провареним льоном. Знову ставимо на вогонь і, помішуючи, варимо все це ще 20 хв. Помішувати треба обов’язково, щоб не підгоріло. Далі дамо суміші трохи охолонути, а коли вона стане просто теплою, додаємо мед. Гарно перемішуємо, розкладаємо в баночки і ставимо в холодильник. Приймати треба 3-4 рази на день по 1-й ст. ложці за 30 хв. до їжі. Щоб суміш не вживати холодною, вибирайте потрібну порцію з холодильника завчасно, нехай набуде кімнатної температури.   
Всім бажаю доброго здоров`я і гарного настрою.
Віктор ЖУПАНИН,
м. Виноградів