icon clock18.06.2015
icon eye30
Цікаве

У НОВЕ СЕЛО ЗАВІТАВ ПЕРШИЙ «СІМЕЙНИЙ ФЕСТИВАЛЬ»

DSC05439З року в рік у Новому Селі проводяться родинні свята, головна мета яких розвеселити дітей різних вікових категорій — від найменших до дорослих, провести день, насичений різноманітними розвагами та іграми. Цього року організатори вирішили відсвяткувати не тільки День матері та дитини, а й День батька, якому був присвячений так званий «Сімейний фестиваль». Відбувся він минулої п’ятниці на території греко-католицької парафії. На цей захід зібралося чимало маленьких та дорослих жителів нашого невеликого, але дружнього села. Спочатку гостям потрібно було зареєструватися, після чого священик греко-католицької громади о. Бейла Січ запросив присутніх розпочати свято молитвою «Отче Наш». Затим було проведено невеличку спільну зарядку, не дивлячись на таку спекотну днину. Адже всі вони нетерпляче чекали цей післяобідній час.
Організаторами свята були голова благодійного фонду «Подаруй надію» Роман Голованов з м. Києва, інтерни із США, а також священик Новосільської греко-католицької громади о. Бейла Січ, завідувачка сільською бібліотекою-філією Мелінда Молнар, яка постійно проводить  різного роду  заходи та свята. Не шкодуючи часу та енергії, ці люди зробили все для того, щоб кожна сімя, яка була присутня на фестивалі, на декілька годин змогла присвятити себе своїм дітям.
Голова благодійного фонду «Подаруй надію» Роман Голованов, хоч і не був присутнім на заході, але його команда у складі 10 чоловік разом з 30-ма помічниками, якими були наші односельчани, розвеселили наших дітей на всі 100 відсотків. Вони розділилися на групи і мали своє завдання: одні танцювали, інші надували повітряні кульки, треті  розмальовували на дитячих личках казкових персонажів. А ще можна було покататися на каруселі та пострибати на батуті. Ці два види розваг були самими популярними серед дітей. Потурбувалися наші організатори і про цукрову вату, за якою діти із задоволенням стояли в черзі. Також дітлахи залюбки власноруч прикрашали тістечка, а потім ласували ними. Радісний гомін та веселі посмішки довго ще лунали на подвір’ї, аж до самого кінця свята. На завершення всіх учасників заходу чекав невеличкий сюрприз – солодощі.DSC05432
В чудових іграх непомітно пролетів час. В дитячих очах світилося  задоволення, а їхні личка не покидала радісна усмішка. Не дивлячись на втому, всі вони вже чекають на наступне свято – День матері та дитини, яке відбудеться найближчим часом.
Ця невеличка благодійна команда принесла радість не тільки новосільчанам, вони поїхали  у Перехрестівську школу-інтернат, де провели «Фестиваль доброти».
Жителі Нового Села щиро вдячні цим добрим і щедрим людям, які доклали максимум зусиль і організували дітям села прекрасний незабутній день. Хочеться їм побажати здоров’я, щастя, подальшої наснаги та енергії в  такій благородній справі. Сподіваємося, що це свято стане традиційним, і вони ще неодноразово приїдуть, аби разом з нами провести такий же незабутній день.


Ріта МЕЗЕЙ