icon clock06.01.2015
icon eye32
Цікаве

У ВЕРЯЦІ ВІДБУЛОСЯ УРОЧИСТЕ ВІДКРИТТЯ НОВОГО ДИТСАДКА

Того дня, напередодні Нового року, чимало гостей і жителів Веряці зібралися на радісне довгоочікуване свято – відкриття нового дитсадка, який став найкращим новорічним подарунком для громади села.  Милувала зір гарна триповерхова будівля, побудована за всіма сучасними стандартами, прикрашена жовто-блакитними кульками. Та найбільше раділи  новій споруді батьки діточок та малята, які невдовзі стануть хоч і маленькими, але повноправними господарями дитсадка.
«Прийміть хліб із сіллю, випечений нашими мамами, як знак подяки і вдячності усім вам», – говорить малеча і підносить гостям рум’яний коровай.
– У нас сьогодні надзвичайно велике свято, до якого ми важко йшли довгі роки, долаючи різні перепони, – у своєму вітальному слові зазначив Веряцький сільський голова Петро Староста і від імені усієї громади села висловив щиру вдячність представникам влади, які доклали чимало зусиль, аби наблизити день відкриття у Веряці нового дошкільного закладу.
«Дя-ку-ємо! Дя-ку-ємо!», – геть далеко луною покотилися дитячі голоси.
– Я радий, що ми дійшли до моменту відкриття дитсадка у Веряці, – не приховував слів радості народний депутат України Іван Балога. – Громада села, сільський актив та депутатський корпус давно заслужили на те, щоб і тут був якісний, зі всіма зручностями і умовами дошкільний навчальний заклад. Так і повинно бути. Адже ми маємо дбати, аби сільські глибинки ставали нашими первинними центрами. Я дякую Богу за те, що він дав нам можливість єдиною командою допомогти веряцькій громаді у відкритті дитсадка.
У своєму вітальному слові голова облдержадміністрації Василь Губаль зауважив, що у Веряцю він приїхав вперше, але щиро задоволений від того, що бачить діток і чудовий дитсадок для них: «Маю задоволення ще й від того, що всі гілки влади об’єдналися задля того, аби відбулося сьогоднішнє свято. Я думаю, що ваша громада вперше бачить таку кількість керівників – райради, райдержадміністрації, обласної ради та ОДА, народного депутата, сільського голову – всіх разом».
А відтак знову і знову лунали дитячі голоси – малеча підготувала святкову програму. І так щиро й безпосередньо раділа дітвора: «І справді зглянувся Господь на довгоочікуваний наш садок».
Аби розділити з громадою радість відкриття у Веряці нового соціально важливого об’єкту на Виноградівщину приїхав також голова обласної ради Володимир Чубірко, який, вітаючи всіх присутніх на святі, зокрема, відмітив, що цей садочок є прикладом того, що якщо всі органи влади спільно хочуть щось зробити на благо громади – вони це зроблять. А відтак почесними грамотами було відзначено цілу когорту активних жителів Веряці, які сприяли відкриттю дитсадка в їхньому селі.
– Набагато приємніше щось дарувати, ніж отримувати подарунок, – зазначила в своєму вітальному слові голова РДА Юдіта Петеі. – А сьогоднішнє відкриття дитсадка свідчить про те, що, об’єднавши зусилля, можна й гори здвинути з місця. І, гадаю, що якщо наприкінці року ми вдруге в районі відкриваємо дитсадок, то і в 2015 в нас будуть нічим не гірші, а ще й набагато кращі результати роботи, адже всі ми – однодумці – знизу доверху, і однаково хочемо покращувати життя і маленьким, і дорослим жителям нашого краю.
Щиро вітаючи жителів Веряці з подарунком, який отримала громада села напередодні Нового року, голова районної ради Олег Любімов відмітив, що з Божою поміччю всі перепони подолано і відкрито нарешті дитсадок у Веряці. «Впродовж 2014 року в Україні було відкрито 4 дитячі садки, – додав Олег Вікторович. –  І мені та моїй команді дуже приємно, що два з них, тобто, 50% нових навчальних дошкільних закладів за останній місяць відкрито саме у Виноградівському районі. Це, з однієї сторони, радує, а з другої – накладає ще більшу відповідальність – щоб не зупинятися на досягнутому, а йти далі і працювати».
А відтак оголошувалися подяки активістам Веряці за активну участь у громадському житті села та за вагомий внесок у підготовку до здачі в експлуатацію дитсадка.
– Величезні зусилля, неабиякі кошти і багато праці були докладені задля того, щоб відкрити цей чудовий заклад для найменших жителів нашого села, — підсумувала спільні зусилля людей доброї волі завідувачка новоствореного дошкільного закладу Юлія Іваніга. – Найперше щира подяка за це нашому сільському голові П. Старості. Велика вдячність – районному депутату Лесі Кричфалуші, начальнику управління освіти, молоді та спорту РДА Василю Беленю, за допомогою якого почалося становлення нашого дитсадка. Неоціненний вклад для того, щоб ми святкували нинішню подію, зробив голова районної ради Олег Любімов, який організовував і контролював процес будівництва, віднаходив і скеровував фінанси, яких бракувало для відкриття садочка. Щира вдячність і шана сьогодні й нашому постійному доброму меценату, нині депутату Верховної Ради Івану Балозі. Саме його небайдужість, бажання творити на благо громади в значній мірі сприяли відкриттю нашого довгоочікуваного ДНЗ. Велике спасибі й депутатам сільської ради, які переймаються турботами рідного села, а також громаді села, зокрема, батькам діточок, які добросовісно попрацювали на впорядкуванні дитсадка.
В той святковий день дитячим багатоголоссям звучала нова пісня про рідне село Веряця у виконанні гуртка «Криниченька», що діє при Веряцькій ЗОШ (керівник гуртка, автор пісні і сценарист Марія Тарнай). І ось урочисто розрізано стрічку. Затим усіх присутніх на святі було запрошено оглянути приміщення дитсадка. Священнослужителі освятили новенький дошкільний заклад. А малята тим часом ознайомлювалися з новими іграшками, яких, як і інших, не менш важливих подарунків, було подаровано в той день багато. Мине трохи часу і невдовзі дитсадок, розрахований поки що на чотири групи, почне діяти, а тоді вже вони точно стануть його повноправними господарями.


Ганна КОБАЛЬ