icon clock03.06.2015
icon eye42
Цікаве

Угорський Державний Народний Ансамбль дав благодійний концерт у Берегові

У закарпатському місті Берегово Угорський державний народний ансамбль дав благодійний концерт «Кличе мене дух Закарпаття по обидва боки гір». Відкрили його гастрольну програму по Україні Генконсул Угорщини у Берегові Ендре Саліпскі та Віце-спікер Угорського Парламенту Йкоб Іштван.
В своїх виступах представники сусідньої Угорщини заявили, що їх країна уболіває за Україну та Закарпаття у такий важкий час. Угорщина готова допомагати Україні та підтримувати її бажання приєднатися до Європейської спільноти та виступає за введення безвізового режиму з Україною. Також через КПП Загонь проїде колона гуманітарної допомоги, частину якої буде направлено в Івано-Франківськ, де її зустрінуть волонтери АТО.
Угорський державний народний ансамбль показав у Берегові без перебільшення дуже хороший та професійний концерт. В програмі ансамблю були угорські, русинські, українські, ромські, словацькі та румунські номери. Глядачі концерту дуже довго не відпускали артистів зі сцени.
За неофіційною інформацією, на концерті було зібрано більше 15 тисяч гривень, які будуть направлені для відкриття «соціальної кухні» у місті Берегово, де буде харчуватися близько 300 малозабезпечених жителів міста.