icon clock04.12.2015
icon eye42
Цікаве

СПРАВЖНІЙ ЖІНЦІ ВСЕ ПІД СИЛУ

Цікавий факт: у нашому районі серед усіх сільських голів лише три представниці прекрасної половини людства.  Одній із них – Малокопанському сільському голові Ганні Фурик односельці вже другий термін поспіль довіряють керувати життям свого села, а двом іншим – Великоком’ятівському Сніжані Попович та Матіївському Еріці Ворю (до слова, вона ще наймолодша за віком) – вперше. Свого часу обидві жінки працювали секретарями сільської ради, тому не з чуток знають про ті обов’язки, які їм потрібно виконувати. Після виборів пройшло зовсім небагато часу, тож поки що вони звикають до нового робочого місця.
Напередодні свята працівників місцевого самоврядування, ми вирішили поцікавитися, як працюється наймолодшій за віком Матіївській «головисі», і як справляється вона із нелегкою здавалося б чоловічою роботою?
Еріка Ворю народилася і виросла у Матієві. За спеціальністю «комерсант» – у 1996 році закінчила Мукачівський кооперативний технікум. Із 2003 року була секретарем сільської ради до виходу у декретну відпустку. Потім ніде не працювала, а займалася власним господарством. Має чудову родину – люблячого чоловіка (за фахом він інженер-будівельник) і двох синів Олександра та Марсела. Саме завдяки підтримці рідних жінка вирішила спробувати свої сили на виборчих перегонах. Мала двох опонентів, котрих обійшла з доволі непоганим результатом, набравши 320 голосів (обігнавши найближчого конкурента більше ніж на 70 голосів). «Було надзвичайно приємно, що мене підтримали земляки. Це додало ще більшого стимулу», – каже жінка.
Та найголовніше, що її спонукало висувати свою кандидатуру, – велика жага справедливості і бажання змінити життя у селах Матієві та Руській Долині, повернути довіру людей до влади. Для цього, вважає жінка, необхідно поважати своїх односельчан, приділяти кожному належну увагу, а також важливо вміти домовлятися з людьми, розуміти їх. Вона впевнена, що з усім цим впорається. Принаймні, докладатиме для цього всі свої сили і           знання. «Я живу у рідному селі, як жінка і як сільський голова вважаю себе щасливою людиною, хочу, щоб усім членам громади також було добре. Багато не обіцяю, лиш те, що повинно полегшити життя людям. Хоча проблем у наших селах вистачає і я їх знаю. Переконана, всі їх можна вирішити при бажанні, – каже Еріка Йосипівна. – Першочергові завдання – це дороги, вуличне освітлення, приведення до ладу навчальних закладів. Дуже важливо, що у нас оновився депутатський корпус – це хороша команда однодумців, з якими, впевнена, буде легко працювати. Адже всі вони також вболівають за те, щоб сільська громада жила в достатку, село процвітало і мають бажання втілювати ці плани в життя».
Як справжня господиня наводить лад у своїй домівці, вона постарається зробити порядок у своїх селах. Думаю, цій привітній, відкритій і щирій жінці все під силу.
Любов ТОКАЧ