icon clock08.04.2015
icon eye50
Цікаве

«СВІТАНКОВІ РОСИ» ВІДКРИВАЮТЬ ТАЛАНТИ

У Міжнародний день дитячої книги в читальній залі районної  бібліотеки для дітей відбувся фінал районного конкурсу дитячої літературно-художньої творчості «Світанкові роси», організований бібліотеками Виноградівщини. Нам дуже приємно, що на наш конкурс відгукнувся екс-депутат ВР, виноградівський підприємець, меценат  Іван Бушко, котрий організував для всіх учасників конкурсу солодкий стіл, за що йому велика вдячність.
Ми, бібліотекарі, як ніхто інший знаємо, що у нас обдаровані, розумні діти, але іноді таланту важко, як кажуть, пробитися, показати себе. Хочеться, аби про них знали, щоб їх чули і бачили. Тому конкурс «Світанкові роси» організовувався з метою виявлення, підтримки та популяризації дитячої творчості обдарованих дітей Виноградівщини. Адже в майбутньому вони – це письменники, митці, літературні критики, спеціалісти в галузі філології, науковці. Для нас важливо надати можливість юним талантам показати себе, поділитися своїми здобутками, а також отримати стимул для подальшого творчого розвитку. Ми дуже  раді, що на конкурс відгукнулося так багато дітей – 44 учасники із 18 сільських бібліотек-філій району та  учні шкіл міста та Виноградівської гімназії. Оцінювали дитячі творчі роботи Марія Селехман (керівник районного відділення МАЛіЖ та літературного об’єднання «Диво моє калинове»), Світлана Кедик (поетеса, журналіст), Валентина Костьо (поетеса, письменниця, художниця), Катерина Вашкеба (директор Виноградівської РЦБС), Михайло Чухран (голова журі, поет, письменник, журналіст).
Непросто було обрати найкращих, адже всі роботи надзвичайно цікаві, а іноді й несподівані.  В номінації «Золоте перо» (прозові твори) призові місця вибороли: І місце – Яна Пальок (Королівська ЗОШ І-ІІІ ст. №1), ІІ – Микола Попович (Малокопанський НВЗ), ІІІ місце – Крістіна Бігун (міська ЗОШ №3). В номінації «Поетичні наспіви»: І місце – Александра Носок (Сасівська ЗОШ), ІІ – Сергій Барнич (Королівська ЗОШ І-ІІІ ст.), ІІІ – Ганна Кіш (Виноградівська гімназія). В номінації «Чарівна акварель» (ілюстрації до творів своїх однолітків): І місце – Анастасія Носок (Сасівська ЗОШ І-ІІІ ст.), ІІ – Анастасія Шкирта (Чернянська ЗОШ), ІІІ – Крістіна Молнар (міська ЗОШ №3).
Найближчим часом буде видано літературний альманах з творчими роботами дітей «Дарунок дитячих сердець». Сподіваємося на підтримку та допомогу у цьому  меценатів  Виноградівщини.
Йолана ЛЮБКА,
завідувачка районної бібліотеки для дітей