icon clock09.01.2015
icon eye43
Цікаве

Краща в Закарпатті юна волонтерка живе у Виноградові

Днями в Ужгороді підведено підсумки волонтерської роботи серед районних ветеранських організацій Закарпаття. До конкурсу долучалися і юні волонтери зі шкіл, які надають всебічну допомогу і підтримку ветеранам війни, військової служби, учасникам бойових дій, інвалідам, особливо немічним, одиноким, лежачим хворим для полегшення їх важкої старості.
У Виноградівський районний центр позашкільної роботи з дітьми було представлено 36 робіт переможців-волонтерів, програму їх дій і характеристики на них. При підведенні підсумків враховувались певні критерії: тривалість волонтерської роботи, якість обслуговування, відгуки немічних, різноманітність надання послуг тощо.
Приємно відзначити, що переможцем обласного конкурсу юних волонтерів, як і торік, стала мешканка Виноградова – на цей раз учениця 11 класу міської ЗОШ №4 Діана Гурова.
Хто ж вона така, ця юна переможниця області? Дівчина має широкий кругозір, любить читати, співати (вчиться у музичній школі імені Б. Бартока), добре навчається, надає перевагу предметам гуманітарного циклу. Вона вільно переключається з одного виду діяльності на інший, вміє зосереджуватись на суттєвих фактах і правильно їх розподіляти. З вересня 2012 року очолює волонтерську організацію «Маяк» при Виноградівській ЗОШ №4. Як голова зарекомендувала себе  організованою, врівноваженою ученицею, користується авторитетом серед членів організації і в учнівському колективі. Чуйна, добра, працелюбна, товариська, має добрі організаторські здібності, відвідує вокальний гурток, грає на акордеоні. Не так давно Діана брала участь у акції підтримки української армії: на благочинному концерті, де вона співала, було зібрано 3202 гривні і відправлено  їх для потреб вояків у зону АТО. Разом з ровесниками писала солдатам листи-підтримки. А перед цим їх шкільний музичний ансамбль виступав перед пристарілими у геріатричному будинку. Влітку ж дівчина залюбки працювала на конефермі, прибирала в стайнях, мила і чистила гнідих. До того ж вона катала на конях хвору дівчинку, в оздоровчий процес якої входили різноманітні вправи верхи на коні. Запам’яталася і її участь у акції за підтримку миру у всьому світі: в центрі міста старшокласники підходили до перехожих, просили їх написати свої побажання на крильцях паперових голубів, яких потім на  жовтих і голубих кульках запустили у небо.
За вагомий особистий внесок у розвиток волонтерського руху та зайняте перше місце в обласному конкурсі Діана Гурова нагороджена грамотою обласної організації ветеранів України, їй вручено 300 гривень премії.


Василь Ковачик,
голова Виноградівської  районної організації ветеранів України.
*   *   *
НА ФОТО: переможець обласного конкурсу юних волонтерів Діана ГУРОВА.