icon clock12.06.2015
icon eye32
Цікаве

З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ, РІДНИЙ ДИТСАДОК!

У кожного малюка є дороге серцю місце – рідний дитсадок. Це маленька країна, де свої закони, звичаї, традиції, свята. Найбільше з них – день народження дошкільного закладу. Великим святковим заходом відзначив свої уродини міський дошкільний заклад №8, що знаходиться на вул. Корятовича – нещодавно цій великій і дружній родині виповнилося 40 років. Щоранку, мов гомінливі струмочки, зливаючись в єдиний бурхливий потічок, прямують сюди дівчатка й хлопчики, щоб набратись знань, сил та вмінь. Протягом усіх років його керівники та колектив старалися робити заклад затишним і зручним гніздечком для малят нашого міста, аби жилося їм тут цікаво та радісно.
До свята тут підготувалися на всі сто – ошатно прибране подвір’я, приміщення груп та актової зали. Незабутнє враження створювали радісний гомін дітлахів та привітні посмішки працівників закладу.
Як і годиться, на іменини дитсадка завітали гості – народний депутат України Іван Балога, т. в. о. голови райдержадміністрації Юдіта Петеі, голова районної ради Олег Любімов, начальник управління освіти, молоді та спорту Василь Белень, заступник міського голови Тетяна Дрошковці, депутат міської ради, директор ТзОВ «Ортекс-ЛТД» Тиберій Фабриков, методист райвідділу освіти Тетяна Попович, яких маленькі вихованці щиро зустрічали хлібом-сіллю. В свою чергу гості привітали всіх з 40-річним ювілеєм, вручили грамоти і подяки адміністрації та працівникам дитсадка, без яких заклад просто неможливо собі уявити. І, звичайно, прийшли не з порожніми руками, а з цілою купою подарунків та іграшок для малят.
Вітаючи педагогічний колектив, діточок та їхніх батьків із важливою подією, Іван Балога  зазначив, що це дуже гарна традиція – відзначати день народження свого дитячого садка. Адже діти – це наше майбутнє, для них ми повинні жити, творити, дарувати їм щастя, розваги. А ті, в кого є можливість, обов’язково мають допомагати дошкільному закладу, покращувати умови перебування малят та сервіс. Особисто від себе запевнив, що й надалі підтримуватиме освітні заклади нашого району. Адже саме тут діточки отримують свій перший досвід спілкування у колективі, стають дорослішими і тямущими, з цього порога починається нове життя малюка. Побажав, щоб у майбутньому ці стіни виховали ще не один випуск дошкільнят. Про те, з чого починав існування дитсадок, що було цікавого і чим живе сьогодні, розповіла завідувачка дошкільного закладу Людмила Матій:
– У травні 1975 року відчинив свої двері для найменших мешканців міста наш дитсадок. Тут діяли 12 вікових груп на 280 місць. Свого часу його очолювали Марія Драгунська, пізніше Марія Клим, які разом із колективом створювали хороші умови для навчання і виховання дошкільників. Цій традиції ми не зраджуємо й нині. Наразі в дитсадку діє дві групи раннього віку і 10 дошкільних, з яких одна з вивчення угорської мови, де виховується 295 малят. У нашому колективі трудяться 70 працівників: 40 – технічних, без яких діяльність закладу неможлива, і 30 – педагогічних, які віддають любов, частинку свого серця і душі вихованцям, щоб вони росли розумними, здоровими, щасливими, добрими, чемними, відданими синами й доньками нашої країни. З нагоди ювілею нашого дошкільного закладу вітаю всіх присутніх і хочу щиро подякувати колективу за хорошу професійну роботу. Дякую батькам за взаємопорозуміння і співпрацю. Безмежна вдячність за допомогу спонсорам, керівництву району і особливо Івану Балозі. Бажаю всім міцного здоров’я, щастя добра, благополуччя, успіхів, творчої наснаги.
Молодими фахівцями прийшли працювати в дошкільний заклад Катерина Свищо та Наталія Дусин, котрі поділилися щемливими спогадами про свої перші кроки на освітянській ниві. Привітати рідний дитячий садок з ювілеєм прийшли колишні його вихованці Аліна Капюк, Анастасія Ференц та Ноеммі Мокар. Від імені батьків слова щирої вдячності за виховання діточок висловила багатодітна мама Андріана Жеребак.
Вихованці теж старанно готувалися до свята. Разом зі своїми наставниками вони підготували чудову концертну програму. Малята виконували гімн дитсадочка, коломийки, пісні, танцювальні композиції, які барвистим віночком перепліталися з поетичними рядочками, присвяченими рідному дитсадку.  На завершення заходу всі дружно виконали «Вітальну», якою віншували процвітання, успіхів та добробуту своєму дошкільному закладу на довгі і мирні літа.


Любов ТОКАЧ