icon clock20.01.2015
icon eye42
Цікаве

ЗИМОВА ВИСТАВКА МАЙСТРІВ ХЕНД-МЕЙДУ

У празник Василя Великого в районному історичному музеї відбулася надзвичайно цікава і душевна подія – відкрилася виставка «Зимові «Виноградівські пацьорки». Свої роботи з хенд-мейду на огляд представили Світлана Майор, Діана Добош, Наталія Керечанин, Тетяна Шпак, Оксана Свищо, Оксана Копча, Ірина Панькевич, Андріана Ромушка, Марія Олашин, Ганна Пойдин, Тетяна Продан, Ірина Поліщук, Мелінда Молнар, Ольга Гал та Ірина Іжганайтіс, котра очолює цю громадську організацію. Вона привітала всіх присутніх зі святами, а також висловила вдячність директору музею Людмилі Тороцкезі за надану можливість у проведенні заходу. Даною виставкою громадська організація «Виноградівські пацьорки» підводить підсумки першого року діяльності. Тут мешканці міста та гості зможуть побачити вироби різної техніки та стилів – вишивані сорочки, ляльки, блокноти, екібани, орігамі, в’язані гачком, з глини, канзаші, декупаж, печворк, квілт, скрапбукінг та багато іншого.
Символічним є те, що першу свою виставку писанок майстрині також проводили у музеї. Завдяки цьому заходу, а також численним ярмаркам, що відбувалися в нашому місті, про себе заявили талановиті люди, які займаються виготовленням виробів ручної роботи. Спочатку в ярмарках брали участь дванадцять ентузіастів, а наразі їх вже налічується двадцять п’ять. «Виноградівські пацьорки» мають свій однойменний сайт, де можна переглянути роботи майстрів та поспілкуватися з ними в інтерактивному режимі на їх власних сторінках. Тут є і рубрики з майстер-класами, статті про рукоділля та афіша, з якої можна дізнатися про всі заходи організації.
Своїми враженнями від виставки поділилися начальник відділу культури Василь Югас, керуюча виставковою залою «Імпасто» Валентина Костьо, начальник відділу туризму та транскордонного співробітництва Святослав Гал, котрі відзначили високу професійність і майстерність митців, а також ніжність і душевність кожної композиції, створеної тендітними жіночими руками. За рік діяльності організація набула надзвичайно потужної сили, активно працює і досягла високих результатів. Вони побажали не зупинятися на досягнутому і більше людей залучати до мистецтва. А позаяк народні ремесла – це навід’ємна частина нашої культури, то сувенірна продукція майстрів Виноградівщини стане прекрасною рекламою нашого неповторного краю для гостей і туристів.
З особливим захопленням оглядали експозицію найменші учасники – школярі. Вони також мають можливість навчитися творити красу своїми руками, адже народні умільці охоче діляться своїми знаннями та вміннями. Завдяки майстер-класам всі бажаючі, хто відчуває потяг до прекрасного, можуть навчитися тому чи іншому виду творчості.  Наразі вже є новий графік їх проведення, опублікований на сайті організації, розміщений у музеї та дитячій бібліотеці. Обов’язково відвідайте їх, адже виріб, який навчитеся робити своїми руками, стане прекрасним подарунком для вас та ваших близьких.


Любов ТОКАЧ