icon clock12.03.2015
icon eye28
Цікаве

ДИТЯЧІ МАЛЮНКИ – В ДАРУНОК ЗАХИСНИКАМ-ГЕРОЯМ

У галереї «Імпасто» відкрилася виставка дитячих малюнків під назвою «Захиснику Вітчизни». Роботи школярів присвячені подіям Великої вітчизняної війни та сьогоденню.
– Важко уявити, що через стільки років війна страшним болем вкралася в наше життя, – сказала, відкриваючи виставку, керуюча виставковою залою «Імпасто» Валентина Костьо. – Це страшне лихо руйнує людські долі і душі. Велику ціну доводиться платити українцям за свою свободу і незалежність. Вантаж 200 все частіше почав доставляти в рідні домівки загиблих синів. Вони – наші герої. Днями ми попрощалися з двома прекрасними вояками — офіцером Василем Білаком з Дротинців та Романом Совличем з Фанчикова. Вони прожили трохи більше 20 років. У них так багато ще могло бути всього попереду в житті. Та, на жаль, не судилося.
Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих воїнів-героїв, яким Валентина Костьо присвятила  свій вірш.
Особливо страшно, коли під час військових дій гинуть діти. На жаль, зараз ми усвідомлюємо, що із усього, що ми стараємося дати нашим дітям, сьогодні ми не можемо дати їм головного – миру і спокою. Але за час війни вони разом з дорослими навчилися жити в непростих умовах. В нашім краї ще не розриваються снаряди, не лунають постріли і не б’ють «Гради» та діти вже не з кінофільмів знають, що таке війна. Вони її малюють, а також свій край, воїнів-героїв, малюють мир. Бо це їхнє право мати щасливе дитинство.
Ідея виставки належить методисту управління освіти, молоді та спорту РДА Вірі Столець. Малюнки брали участь у конкурсі учнівської творчості «Ми перемогли, ми – пам’ятаємо», до якого активно долучилися учні з навчальних закладів усього району та міста. Всі роботи школярів – надзвичайні і талановиті. Найкращі з них були відібрані до обласного конкурсу, а ті, що залишилися, організатори вирішили виставити на огляд у галереї, після чого малюнки будуть відправлені в зону АТО на підтримку нашим військовим. Окрема експозиція – це роботи учнів дитячої школи мистецтв ім. Б. Бартока (викладачі Діана Добош та Ольга Тіводор).
Надзвичайний талант, щирість і непідробну відвертість у кожній дитячій роботі відзначили начальник відділу освіти управління освіти, молоді та спорту РДА Оксана Добушовська, педагоги Тетяна Розгоні, Діана Добош та начальник відділу культури Василь Югас.
Чудовим доповненням заходу стала лірично-музична композиція «З Україною в серці», з якою виступили учні міської ЗОШ №8 (керівник Тетяна Муромцева).


Любов ТОКАЧ