icon clock28.07.2015
icon eye28
Цікаве

ВИШУКАНІ КВІТИ З БІСЕРУ, ЩО НІКОЛИ НЕ ЗІВ’ЯНУТЬ

Бісероплетіння завжди користується великою популярністю. Вироби з бісеру виходять надзвичайно красивими, прикраси, схожі на ювелірні, бо дуже ніжні і витончені, а квіти нічим не відрізняють від живих. Та й робити їх доволі просто і під силу в будь-якому віці, головне – мати велике бажання.
Молода майстриня Тетяна Ворон із Виноградова вдало поєднує дві улюблені справи – свою безпосередню роботу на залізниці та захоплення бісероплетінням. Після закінчення Львівського технікуму залізничного транспорту влаштувалася на роботу черговою по залізничній станції Виноградово. Не дивлячись на те, що доводиться працювати у дві зміни, ця молода жінка встигає все: виховувати двох діточок, дарувати любов коханому чоловікові, утримувати квартиру в належному стані, допомагати батькам, котрі мешкають  у селі, а ще знаходити хвилинку для свого улюбленого заняття.
Захопилася бісероплетінням вона два роки тому. Усе почалося досить прозаїчно із допомоги донечці Вероніці у виготовленні домашнього завдання на урок праці – квітки з бісеру. Однак на цьому любов до рукоділля не пригасла. Її надзвичайно зацікавив цей вид хендмейду, що відірватися не змогла, бо, як кажуть, увійшла в кураж. З того часу продовжила цю захоплюючу справу, придбала весь необхідний матеріал і стала творити. Свій перший букет майстриня подарувала мамі. Саме її оцінка була поштовхом для подальшої творчості. Потім виготовляла різноманітні квіти та букети, які стали чудовим презентом для близьких і друзів. Натхнення для свого заняття рукодільниця знаходить в Інтернеті, де є можливість проходити онлайн-навчання. В соціальній мережі знайшла багато друзів, з якими обмінюються ідеями, порадами та є можливість шукати нові сміливі рішення.
Вона – одна з умілиць, яка постійно розвиває своє хобі. «Зараз вже не уявляю свого життя без цього захоплення, – каже майстриня. –  Бісер у мене всюди – на кухні, в кімнаті — завжди під руками. Щоправда люблю пофантазувати над кольором, змінити його на свій улюблений. Адже у кожній справі головне – вкласти душу. Рукоділля для мене – це можливість втілити свої фантазії і провести вільний час із користю. Надзвичайно приємно знати, що мої квіти з бісеру стануть чудовим подарунком для кожної жінки. А перевага їх у тому, що вони ніколи не зів’януть і постійно будуть радувати своєю  вишуканістю».
Дивлячись на красу, яку виготовляє ця жінка, важко повірити, що вона може бути створена людськими руками. Вони надзвичайно ніжні, які заворожують, притягують погляд, бо відрізнити їх від справжніх майже неможливо, так і хочеться наблизитися, щоб відчути їх аромат.
Її букети з бісеру вже є в різних куточках нашого краю. Свої вироби майстриня продає через Інтернет, а завдяки участі у громадській організації «Виноградівські пацьорки» ще й на ярмарках, які влаштовують з колегами-умільцями. Вона каже, що найбільше задоволення отримує, коли бачить, що людям подобаються її роботи, вони охоче їх купують. І хоча зараз вже багато хто займається хендмейдом, однак конкуренції не помічає. Адже кожен умілець посідає свою нішу, має ту особливу родзинку, яка властива саме йому. Але талановита людина талановита у всьому. Тому у майбутньому майстриня планує розвиватися, виготовляючи авторські доробки більшої складності. Впевнена, що творча реалізація Тетяни буде плідною, а замовники її робіт – задоволеними.
Любов ТОКАЧ